Huis van Verhalen

In Prismare, in de wijk Roombeek, is het ‘Huis van Verhalen’ gevestigd. Het Huis van Verhalen wil een plek zijn waar echte ontmoetingen tussen mensen plaatsvinden en waar persoonlijke verhalen een dragend medium zijn om ruimte te maken voor verdieping, bezinning en zingeving. Alle activiteiten die georganiseerd worden door de stichting zijn gericht op ontmoeting. Hiermee proberen ze een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de wijk en, aan het welbevinden van mensen uit de wijk Roombeek, maar ook voor hen die buiten de wijk wonen.

 

Huiskamer van de buurt • Inloopmiddagen

Van dinsdag- tot en met vrijdagmiddag is het Huis van Verhalen van 13.30 tot 16.00 uur geopend voor een kopje koffie of thee, een goed gesprek, een fijne ontmoeting of om even op verhaal te komen. Gastvrouwen of gastheren zijn aanwezig om de bezoekers te ontvangen.

 

Boek een rondleiding & ontdek Roombeek         

Het Huis van Verhalen vertelt haar eigen verhaal in de vorm van presentaties en (inloop)rondleidingen. Verhalen over de vuurwerkramp, over het Huis van Verhalen zelf en over de geschiedenis en wederopbouw van de wijk Roombeek in Enschede.

 

Elke eerste zaterdag van de maand, om 13:30 uur, is er een rondleiding. De wandeling door de wijk duurt, ongeveer, anderhalf uur en kost slechts € 6,- per persoon. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via 053 – 431 62 88 of info@huisvanverhalenenschede.nl. Meer informatie over de mogelijkheden >>>

 

Meer activiteiten

Er zijn doorgaans nog veel meer activiteiten te beleven in het Huis van Verhalen. Door de coronamaatregelen gaan deze op dit moment echter nog niet door. Houd daarom de website in de gaten om te kijken wanneer onder andere de volgende leuke activiteiten weer hervat worden: Buurtmaaltijd, Bloemschikken, Handwerkochtend, Levensboek en meer. 

 

Info & Contact

Wijkvoorziening Prismare

Ingang Roomweg 165 C  

Tel. 053 4316288

info@huisvanverhalenenschede.nl

https://huisvanverhalenenschede.nl/

Huis van Verhalen Enschede